Stop het groeien van coniferen door te snoeien

Planten van 5 á 6 meter hoog: daar heeft niet iedereen ruimte voor in de tuin en misschien überhaupt geen behoefte aan. Om uw coniferen op de gewenste hoogte te krijgen is het daarom belangrijk om de coniferen te snoeien.

Hoe moet je een conifeer snoeien?

Coniferen met schubben mogen niet tot op het oude hout gesnoeid worden omdat die niet meer uitlopen. Zorg er daarom altijd voor dat er groene takken aan de conifeer blijven zitten. Aan de buitenkant moeten alleen de jonge scheuten gesnoeid worden. Snoei ongeveer 10 centimeter van de jonge scheuten per snoeibeurt.

Wanneer moet je coniferen snoeien?

Een conifeer kan het beste eind mei/begin juni worden gesnoeid. Dit moet in ieder geval vóór de langste dag gebeuren. Om te zorgen dat de coniferenhaag in de winter er netjes bij staat is het aan te raden om deze in augustus nogmaals te snoeien. Na september mag een conifeer niet meer gesnoeid worden, want dan wordt de kans op schade door vorst groter.

Gebruik goed gereedschap voor het snoeien van coniferen

Wanneer een coniferenhaag gesnoeid wordt, moet dit worden gedaan met een scherpe heggenschaar of elektrische heggenschaar. De coniferenhaag moet van onderen altijd breder worden gesnoeid dan de bovenkant. Hierdoor kan het zonlicht ook de onderkant van de coniferen bereiken waardoor deze ook optimaal kan groeien.

Er zijn geen producten in deze categorie.