Tips voor de verzorging van uw coniferen

Coniferen zijn natuurproducten en hebben een goede verzorging nodig. Een coniferenhaag moet een versiering zijn voor uw tuin en tevens de nodige privacy bieden. Om een mooie, volle haag en een prachtige, groene kleur van de naalden te realiseren, zijn er een aantal tips dat u daarbij kan helpen.

Telefonisch advies Ma. t/m Vrij. 08.30 - 21.30 en Za. van 09.00 tot 14.00 uur

Verfijnd zoeken

De verzorging van uw coniferen in de eerste maanden

Met name de eerste maanden na het planten van de coniferen is een goede verzorging van de coniferen ontzettend belangrijk. Doe dit in eerste instantie door de planten zeker 2 á 3 keer per week water te geven. Regen is niet altijd voldoende. De kluit moet door en door nat zijn.

Het water geven en bemesten van uw coniferen

Na verloop van tijd behoeven de coniferen een minder intensieve verzorging. Vanaf dat moment is het vooral belangrijk dat de planten in tijden van warmte en droogte 2 keer per week water krijgen. Naast het geven van water is ook bemesting een onmisbare factor in de verzorging van coniferen. De planten kunnen bemest worden met coniferenmest, compost of turfgrond en al deze mestsoorten kunnen vermengd worden met potgrond. Bemesting is juist belangrijk, omdat mest magnesium bevat. Dit zorgt voor een mooie, groene kleur van de coniferen. Het is aan te raden om minimaal 1 en maximaal 2 maal per jaar te bemesten, bij voorkeur in april en in september, direct na de tweede snoeibeurt.