Thuja Plicata Gelderland

Kenmerken Thuja Plicata Gelderland

Een conifeer die geschikt is voor het creëren van een dichte haag, maar ook afzonderlijk kan worden geplant en het hele jaar door zonder enige bescherming overleeft: dat is de Thuja Plicata Gelderland. Zij is afkomstig uit dezelfde familie als de Thuja Occidentalis Brabant, maar heeft als groot verschil dat de kleur van de boom iets donkerder groen is tegenover het licht groene van de Brabant. De conifeer is van nature sterk en zonder speciale bescherming bestand tegen winterse temperaturen. Daarnaast is de Thuja Plicata Gelderland groenblijvend en blijven de naalden van de boom het hele jaar door behouden. Zodra je de conifeer solitair plant, valt het kegelvormige uiterlijk van de boom op.

Thuja Plicata Gelderland conifeer groeit op vrijwel iedere bodem

Hoe zorg je ervoor dat de Thuja Plicata Gelderland het best gedijt en het snelst groeit? Het antwoord daarop: dat gebeurt vrijwel vanzelf. De meest ideale omstandigheid voor de conifeer is een vochtige, kalkhoudende humus bodem (aarde van oude plantresten). Maar ook op andere ondergronden kan de Reuzen Levensboom, zoals de Nederlandse benaming van de conifeer luidt, prima uit de voeten. De plant groeit ieder jaar zo’n 25 á 30 centimeter.

Thuja Plicata Gelderland coniferen eenvoudig te snoeien

Dat het niet moeilijk is om een conifeer te snoeien, bewijst de Thuja Plicata Gelderland. De conifeer laat zich gemakkelijk met een heggenschaar bewerken en kan teruggesnoeid worden tot iedere gewenste hoogte. Door de Thuja Plicata Gelderland regelmatig te snoeien wordt het groeiproces bevorderd en kan de conifeer nog sneller groeien dan 25 á 30 centimeter per jaar.

De Thuja Plicata Gelderland is bij de Coniferenwinkel verkrijgbaar in hoogtes variërend van 80 centimeter tot meer dan 2.

Er zijn geen producten in deze categorie.