Coniferen zelf planten

Zelf planten van Coniferen
Wilt u zelf uw nieuwe Coniferen planten? Dat is een eenvoudige klus. Voor het planten van Coniferen zijn er verschillende tips die u daarbij kunnen helpen. Met de hieronder aangegeven aanwijzingen realiseert u een mooie, volle haag.

Coniferen planten: voorbereiding

Voordat u begint met het daadwerkelijke planten van de Coniferen zijn er een aantal zaken die voorbereid moeten zijn. Het is belangrijk om hier nog voor het in huis halen van de Coniferen mee te beginnen, want zodra een conifeer eenmaal uit de grond is gehaald bestaat het risico dat de kluit uitdroogt. Wilt u een haag creëren? Span dan een touw tussen twee palen, zodat er een rechte lijn ontstaat. Graaf hierlangs een diepe sleuf die zo’n 10 á 20 centimeter dieper en breder is dan de kluit. Voor u de Coniferen in de grond plaatst, woelt u eerst de ondergrond los en mengt er wat tuinturf door voor het verkrijgen van een vruchtbare grond.

Coniferen planten: planten kan beginnen

Het planten van de Coniferen kan beginnen, maar u vraagt zich af wat u met het gaas om de kluit van de Conifeer moet doen? Deze moet u minstens gedeeltelijk losknippen maar mag ook helemaal verwijderd worden. De Coniferen kunnen nu in de uitgegraven sleuf worden gezet. Voor het creëren van een volle haag is het belangrijk om de planten niet te dicht, maar ook niet te ver van elkaar te plaatsen. Het is aan te raden om 2 Coniferen per meter te plaatsen. Zodra de planten in de grond zijn gestopt is het noodzaak om de grond goed aan te duwen, zodat de wortels van de planten goed contact maken met de aarde.

Coniferen planten: nazorg

De Coniferen staan netjes naast elkaar in de grond en het planten is geslaagd. Om ervoor te zorgen dat de planten goed groeien en gezond zijn is het aan te raden om regelmatig water te geven. Vooral vlak na het planten is het noodzakelijk om dit minimaal 2 á 3 keer per week te doen. Over snoeien is de eerst komende tijd geen sprake, want de Coniferen hebben tijd nodig om uit te groeien tot een mooie, volle haag. Zodra de planten verder zijn gegroeid dan de gewenste hoogte en breedte kan er pas gesnoeid worden.

Er zijn geen producten in deze categorie.